Geplaatst op Geef een reactie

De winnaar van de gezondste quiz

naturatheek Caere

Tot 10 april liep #degezondstequiz van Caere Natura, gepromoot via onze socialemediapagina en in onze nieuwsbrieven. De deelnemers kregen tien vragen voorgeschoteld over onze producten, met telkens een niet mis te verstane tip (een link naar een pagina waar een beetje speurneus het antwoord wel kon vinden).

Jullie namen gretig deel en een zesde van de deelnemers tikte af op een foutloze score, maar degene die dat het vlugst deed, was Niña Debeurme uit Wortegem-Petegem. Proficiat, Niña, de naturatheek komt spoedig naar je toe. Alle deelnemers kregen ook een kortingscode die recht geeft op 10 % korting in de webshop.

We zetten de vragen nog eens op een rij en geven ook de antwoorden mee:

vraag 1 | de geschiedenis van propolis

Bijen produceerden vermoedelijk 60 miljoen jaar geleden al propolis. Zeker is dat er op rotstekeningen van 13.000 v.Chr. te zien is dat de mens toen al honing van wilde bijen oogstte. Het waren uiteindelijk de oude Grieken die ontdekten dat de bijen een mengsel gebruikten om hun korf te beschermen.

1. Welke Griekse ‘vader’ van de geneeskunde kwam met de naam propolis (pro polis, voor de stad) op de proppen?

a. Socrates
b. Euclides
c. Hippocrates


Je kon het antwoord vinden op onze blog, in het eerste deel over de geschiedenis van propolis. Daar lees je dat Hippocrates al propolis aanraadde om wonden en zweren, zowel uitwendig als inwendig, te genezen.

vraag 2 | zoethout

Als je de Latijnse naam voor zoethout kent (glycyrrhiza glabra), kun je ook de naam van een van de voornaamste bestanddelen afleiden. 

2. Wat is de naam van de zoetstof in zoethout, die 50 keer zoeter is dan suiker? De gezondheidsnadelen van suiker krijg je er gelukkig niet bij.

a. glycerine
b. glucose
c. glycyrrhizine

Op onze productpagina zetten we je al even op weg. (Niet geheel) Toevallig kon je, terwijl de quiz liep, op VRT NWS ook het antwoord lezen. Daar verscheen immers een nieuwsbericht over een onderzoek van moleculair biologe Esther Hoste uit De Pinte dat bevestigt dat een actief bestanddeel uit drop en zoethout wonden sneller kan laten genezen. 

vraag 3 | waterkers

Waterkers zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. In de wetenschappelijke naam van de plant, Nasturtium officinalis, verwijst ‘officinalis’ zelfs naar het medicinale gebruik van de plant. In een recent onderzoek naar de gezondheidseffecten  van de chemische bestanddelen van waterkers concluderen onderzoekers van de universiteit voor landbouwwetenschappen van Cluj-Napoca (Roemenië) nogmaals het potentieel van waterkers.

3. Welk voedingsmiddel raden onderzoekers aan in combinatie met waterkersextract om ziekteresistentie, groeisnelheid en overleving te verbeteren?

waterkers

a. vlees
b. vis
c. gevogelte

Op onze blog kon je meer lezen over het genoemde onderzoek naar de gezondheidseffecten van waterkers. Daarin wordt vis aangestipt als de ideale combinatie met waterkers.

vraag 4 | granaatappel

Begin dit jaar verscheen een onderzoek dat de antibacteriële en schimmelwerende werking van granaatappel bevestigde, en ook zijn kracht als cholinesteraseremmer en als antioxidant. Vorig jaar tipten we de granaatappel ook als als gezondheidsbommetje voor sporters. 

4. Hoe lang konden de getrainde wielrenners in dat onderzoek hun verzuring uitstellen bij een maximale inspanningstest, nadat ze gedurende twee weken granaatappelextract ingenomen hadden?

a. 20 seconden
b. 40 seconden
c. 60 seconden

Het antwoord vond je in ons blogverslag over dit onderzoek naar de verzuringsdrempel bij wielrenners. Als Wout van Aert eens zijn benen voelt vollopen in de sprint, waardoor hij naast de overwinning grijpt: hij weet wat gedaan!

vraag 5 | de verdeelpunten van Caere Natura

De natuurproducten van Caere Natura kun je bij ons online kopen, maar je vindt ze ook in heel wat apotheken en natuurwinkels. In deze verdeelpunten krijg je altijd deskundig advies over welk product je het best voor welke kwaal inzet.

5. In welke provincie heeft Caere Natura het meest verdeelpunten (enigszins logisch, als je weet waar we zelf gevestigd zijn)?

a. West-Vlaanderen
b. Oost-Vlaanderen
c. Antwerpen

Het antwoord vond je uiteraard op onze pagina verdeelpunten. Wist je dat we geregeld een van onze verdelers portretteren op onze blog? Hier vind je een overzicht van de interviews met de best mogelijke ambassadeurs van onze Caere-producten.

vraag 6 | groene propolis

Toegegeven, de smaak van groene propolis kun je een acquired taste noemen. Niet alledaags, dus hebben we voor kinderen een versie gemaakt waar we wat smaakverdoezelende elementen aan toegevoegd hebben.

6. Welke twee smaakelementen hebben we aan de natuursiroop met groene propolis toegevoegd, zodat kinderen ze ook lusten?

natuursiroop met groene propolis

a. dennen- en muntolie
b. levertraan en kweepeer
c. citroen en pompelmoes

Het antwoord kon je lezen op onze productpagina over de natuursiroop met groene propolis, waar je verder ook te weten komt dat ook deze siroop een hoge concentratie flavonoïden en artepilline C bevat en 100 % vrij is van additieven en conserveringsmiddelen.

vraag 7 | erkende voedingssupplementen

Bij de ontwikkeling van onze natuurproducten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. We hebben het beste uit de fytotherapie gepuurd en tegelijk al onze producten laten notificeren als voedingssupplement. In België gebeurt dat door een welbepaalde officiële instantie, waarvan je hierboven het logo ziet.

7. Bij welke instantie zijn de natuurproducten van Caere Natura genotificeerd?

a. HACCP, de instantie voor gevarenanalyse en kritische controlepunten in de voedingssector
b. Natuurpunt, een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen
c. FAVV, het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen

Het zit hem soms ook in de kleine lettertjes, zoals op onze pagina ‘over ons’, waar je kon lezen dat we onze producten laten notificeren bij het FAVV, het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. Dat is overigens verplicht, anders kun je dit soort producten niet op de markt brengen.

vraag 8 | tevreden klanten

Een van onze tevreden klanten is Jean Roger M. uit Kortrijk, die na 40 jaar (!) van zijn aan hooikoorts verwante allergie afraakte toen hij de natuurproducten van Caere ontdekte.

8. Welke combinatie van natuurproducten doet Jean Roger nu elke morgen in zijn glaasje citroensap bij het ontbijt?

Propolis helpt je af te geraken van allergische reacties zoals hoesten, niezen en snuiven.

a. 20 druppels groene propolis en 20 druppels granaatappelextract
b. 20 druppels zoethout en 20 druppels waterkersextract
c. 20 druppels brandnetelthee en 20 druppels bachbloesem

Het verhaal van Jean Roger is een van de meest gelezen testimonials in onze rubriek tevreden klanten. Hij is zeker niet de enige die met allergieën worstelde. Gelukkig vond hij een oplossing bij Caere (en vonden jullie de oplossing op de vraag). 

vraag 9 | bestanddelen

Het propolisextract dat Caere Natura verdeelt, bevat Braziliaanse groene propolis. Wat die variant zo bijzonder maakt, is de aanwezigheid van een stof die als een van ’s werelds krachtigste natuurlijke antibiotica geldt.

9. Welke stof zit in groene propolis en is een van ’s werelds krachtigste antibiotica?

probioticum artepilline c

a. artepilline A
b. artepilline B
c. artepilline C

We wijdden er ooit een aparte blog aan, aan deze wonderbaarlijke stof die je alleen in de groene propolis vindt. Er is een reden voor dat we alleen deze variant verkopen: elders op onze blog kun je lezen waarom groene propolis beter is dan andere soorten.

Vraag 10 | de naturatheek

Hier is hij dan: de naturatheek die je met deze quiz kunt winnen. Deze prachtige box bevat zeven producten uit het aanbod van Caere Natura: de vier basisextracten van groene propolis, waterkers, zoethout en granaatappel, en ook een flesje groene propolis (70 %), een doosje met groene propolis in capsulevorm en eentje met groene propolis in tabletvorm.

10. Hoeveel milligram bevat het doosje met zachte capsules groene propolis?

caere naturatheek

a. 175 milligram
b. 275 milligram
c. 375 milligram

Twee keer voor een frank: het antwoord prijkte zowel op de pagina over onze naturatheek als op de pagina van de groenepropoliscapsules zelf. Die capsules zijn overigens populair bij mensen die hun propolis graag mee op zak hebben, want het is niet voor iedereen altijd mogelijk om overdag de vloeibare extracten op te lossen in een andere vloeistof. 


Is je interesse gewekt door deze quiz en wil je een van deze producten proberen?

°°° Surf naar de webshop of loop langs bij een verdeelpunt in je buurt.

Wil je op de hoogte blijven van onze wedstrijden, acties of promoties in de toekomst?

°°° Volg onze Facebookpagina
°°° Schrijf in op onze nieuwsbrief


Geef een antwoord