Geplaatst op Geef een reactie

7 tips om je weerstand (of immuniteit) te ondersteunen

Of weerstand en immuniteit nu exact hetzelfde zijn, daar zijn niet alle bronnen het over eens. Heel wat bronnen scheren de twee begrippen over dezelfde kam, andere beweren dan weer dat weerstand de overkoepelende term is die verwijst naar de algehele capaciteit van het lichaam om ziekten te bestrijden, terwijl immuniteit dan specifiek slaat op de gerichte reactie van het immuunsysteem op een bepaalde ziekteverwekker.

Een gezonde levensstijl aangevuld met de extracten van Caere Natura

Dat ze minstens heel nauw verband houden, kunnen we wel stellen. Dat onze extracten van zoethout en groene propolis bijdragen tot een normale werking van het immuunsysteem, haalden we ook al eerder aan op onze blogs en valt ook te lezen in het boek Immuun van dr. Servaas Bingé. 

Maar we zijn ook altijd de eersten om te stellen dat de extracten van Caere Natura geen vervanging zijn van een gezonde levensstijl, maar die moeten aanvullen. Vandaar: onze tips om samen met het gebruik van zoethoutextract of groene propolis, je weerstand ‒ of immuniteit zo je wilt ‒ te ondersteunen. 

❶ Gezonde voeding 

Kies voor een uitgebalanceerd dieet met veel fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Die voedingsmiddelen bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen.

❷ Voldoende slaap

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, idealiter 7 tot 9 uur per nacht. Slaap speelt een cruciale rol bij het herstellen en versterken van je immuunsysteem.

❸ Regelmatige lichaamsbeweging

Blijf actief door regelmatig te bewegen. Dat kan je immuunsysteem stimuleren en het risico op ziekten verminderen.

❹ Stressmanagement 

Houd stress onder controle door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhaling, yoga of mindfulness. Langdurige stress kan je immuunsysteem verzwakken, dus is het belangrijk om manieren te vinden om ermee om te gaan.

❺ Hygiëne

Was regelmatig je handen om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Dat is vooral belangrijk tijdens het griepseizoen of bij het omgaan met mensen die ziek zijn.

❻ Vermijd roken en overmatig alcoholgebruik

Roken en overmatig drinken kunnen je immuunsysteem verzwakken en het moeilijker maken om ziekten te bestrijden.

❼ Sociale contacten

Onderhoud sociale contacten en relaties, omdat dat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een positieve mentale gezondheid, wat op zijn beurt je immuunsysteem kan versterken.


Interesse in ons extract van zoethout of onze propolisproducten?

Bestel hier extract van zoethout.
Bestel hier groene propolis (extract, 30 %).
Bestel hier groene propolis (70 %).
Bestel hier groene propolis (extract 30 %, alcoholvrij, helder oplosbaar).
Bestel hier groene propolis (zachte capsules, 375 mg).
Bestel hier groene propolis (tabletten, 700 mg).
Bestel hier natuursiroop met groene propolis.

Of vraag ernaar bij een van onze verdeelpunten.Geef een antwoord