Geplaatst op Geef een reactie

Tip voor Bruce Springsteen: groene propolis tegen stemproblemen

De Amerikaanse rockster Bruce Springsteen heeft in mei al vier concerten van zijn Europese tournee moeten annuleren vanwege stemproblemen. Voorlopig staat zijn terugkeer naar het podium gepland op 12 juni, ruim voor zijn geplande Belgische show op 2 juli. Misschien hadden we the Boss toch even onze groene propolis moeten tippen en had zo alles voorkomen kunnen worden?

De annulatie van de verschillende optredens leidde uiteraard tot grote teleurstelling bij zijn fans. Voor een ervaren artiest als Springsteen is het van cruciaal belang om zijn stem in topconditie te houden, omdat elke verstoring aanzienlijke gevolgen kan hebben voor zowel de geplande optredens als het algemene tourschema. De jazz-zangeres en zangcoach Nicola Milan vindt alvast van wel, want in haar Natural Remedies Guide for Singers op haar website Singer’s Secrets tipt ze groene propolis als een van de wondermiddelen om je stem te redden.

Gebruik van groene propolis voor zangers

Nicola Milan stelt voor om groene propolis als een gorgeldrank of als drankje te gebruiken. Hier is hoe zangers het in hun routine kunnen opnemen:

  • Gorgelen: Voeg twee of drie druppels groene propolis toe aan een kopje warm water. Gorgel een tijdlang met het mengsel en slik het vervolgens door. Dat helpt de keel te verzachten en ontstekingen te verminderen.
  • Drinken: Meng groene propolis met water of sap en drink het op. Die methode zorgt ervoor dat de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen ingenomen worden en van binnenuit werken.

Het is belangrijk om op te merken dat mensen met allergieën voor bijenproducten propolis moeten vermijden.

Groene propolis tegen keelpijn

Nu zijn we natuurlijk niet allemaal begenadigde zangers die marathonconcerten van drie uur spelen, maar het bewijst wel dat groene propolis niet alleen een gewaardeerd middel is in muzikale kringen, waar de stem het voornaamste werkinstrument is, maar gewoon ook een  uitstekend hulpmiddel om keelpijn effectief te verlichten.

Dankzij zijn antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen is groene propolis het aangewezen middel om het immuunsysteem te versterken en het herstel te versnellen, terwijl het de keel verzacht en kalmeert en infecties voorkomt. Heilzaam dus voor zowel rocksterren als mindere goden zoals wijzelf.


Interesse in onze propolisproducten?

Bestel hier groene propolis (extract, 30 %).
Bestel hier groene propolis (70 %).
Bestel hier groene propolis (extract 30 %, alcoholvrij, helder oplosbaar).
Bestel hier groene propolis (zachte capsules, 375 mg).
Bestel hier groene propolis (tabletten, 700 mg).
Bestel hier natuursiroop met groene propolis.

Of vraag ernaar bij een van onze verdeelpunten.

Geef een antwoord