X

Menu

Granaatappel: een bewezen gezondheidsbommetje voor sporters (en voor iedereen)

extract van granaatappel

Een courant fruit is het zeker (nog) niet, maar toch stijgt de import naar Europa jaarlijkse met rasse schreden. Tussen 2015 en 2017 steeg die import zelfs met 50 % volgens het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden). Die vooruitgang wijten ze aan de groeiende bekendheid van granaatappel als zogenaamd ‘superfruit’ met uitzonderlijk gezonde eigenschappen, vanwege zijn gehalte aan punicinezuur, vitamine C en antioxidanten. Peru, Colombia, Turkije, Israël en Zuid-Afrika zijn de voornaamste leveranciers. Binnen Europa zijn Griekenland, Spanje en Italië de voornaamste producenten, maar met name in Italië is de vraag inmiddels al groter dan het aanbod. 

Betere prestaties bij maximale inspanning, minder cel- en spierschade en vlugger herstel

De wetenschappelijke onderzoeken die de kracht van granaatappel aantonen, zwellen dan ook aan de laatste jaren. In het voorjaar van 2019 nog bewees een Spaans onderzoek dat getrainde wielrenners hun verzuring tot een minuut konden uitstellen bij een maximale inspanningstest. Dat nadat ze gedurende twee weken tabletten gebaseerd op granaatappelextract hadden ingenomen. Eerder was al aangetoond dat de inname van granaatappelextract leidt tot minder cel- en spierschade en vlugger herstel van kracht na inspanning.

Eerder al bewezen: sterke antibacteriële werking

Op een heel ander domein, met name dat van de tandheelkunde, gooit de granaatappel ook hoge ogen door zijn sterke antibacteriële werking. De databanken met wetenschappelijke publicaties tellen tal van artikelen die aantonen dat bestanddelen van de granaatappel een sterke antibacteriële werking hebben die de strijd kunnen aangaan met streptokokken en stafylokokken. Het zou vooral de aanwezigheid van polyfenolen en alkaloïden, punicine in het bijzonder, zijn die de granaatappel deze heilzame eigenschap geeft. Dat punicine een grote vijand is van intestinale bacteriën, en bijvoorbeeld giftig voor lintwormen, was al langer geweten.


Zelf granaatappel proberen in zijn puurste vorm?

Overtuigd door de aanzwellende wetenschappelijke berichten over granaatappel? Ontdek de heilzame werking van ons hydro-alcoholisch extract van zuivere granaatappel.
°°° Meer info en bestellenAlle reacties

Martine Vandoolaeghe

Door jarenlang gebruik van Mobic om mijn atrosepijnen te onderdrukken kreeg ik te kampen met ernstige maagklachten, ik wist mij echt geen raad, ik kon niet zonder onstekingsremmer en mijn maag kon dit niet meer aan, wat nu gedaan ? Na een accupunctuurbehandeling (die ik iedereen kan aanraden ) kaartte ik dit probleem aan bij Lieve en die wist meteen raad, ik neem nu een enkele weken in de morgen en in de avond enkele druppels zoethout van Caere in een glas water en de maagpijn is voorbij, gelukkig voor mij! De groene Propolis van Caere verhoogt mijn weerstand in de winter en het zoethout van Caere houdt mij fit, ik ben er super blij mee, deze producten hebben mijn levenskwaliteit heel sterk verbeterd, echte aanraders zijn het !!!

Jean Roger Meert

Sinds veertig jaar moest ik elke morgen een soort allergie verwant aan hooikoorts trotseren met veelvuldig niezen, tranende ogen, overvloedig snuiten. Allopathie bood geen soelaas alleen slaperig gevoel tot ik Caere leerde kennen, een openbaring van eindeloos welbehagen : tot op heden is alles verdwenen ... inname 20 druppels groene propolis samen met 20 druppels granaatappel samen met citroensap bij ontbijt Ook verkoudheden horen tot het verleden, bij de minste opstoot wat extra propolis 3 x 20 druppels eerste dag, weg die verkoudheid. Ook bij kleine blessures doet groene propolis extract 70 % alcohol vrij, wonderen, echte aanrader voor iedereen Dank je Caere voor deze natuurlijk probioticum ... antiviraal ... antibacterieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *