Geplaatst op 1 Reactie

Niña Debeurme: ‘Sinds corona gebruik ik elke dag trouw groene propolis, waterkers en granaatappel.’

winnaar quiz naturatheek

Tot 10 april liep #degezondstequiz van Caere Natura, waarin deelnemers tien vragen voorgeschoteld kregen over onze producten. Wil je een en ander nog eens nalezen, dan vind je vragen en antwoorden hier nog eens op onze blog. Tikte foutloos en als vlugste af: Niña Debeurme uit Wortegem-Petegem.

Volledig coronaproof – met gepersonaliseerde mondmaskers van Caere Natura – gingen we haar de prijs, een naturatheek met 7 producten, overhandigen. We maakten van de gelegenheid gebruik om te polsen naar haar ervaringen met de producten van Caere Natura, want Niña bleek een ‘fan van het eerste uur’ te zijn. Meer zelfs: Niña troonde ons mee naar haar keuken, waar al een naturatheek stond te prijken waar ze dagelijks gebruikt van maakt en trouw dagelijks haar 3 keer 15 druppeltjes van inneemt. Ze verklapte ons zelfs dat ze nog een reservebox in huis had, dus de quizprijs is nu haar derde exemplaar. Goed zo, want je kunt nooit genoeg naturatheken in huis hebben.

Niña, proficiat. Heb je veel gespiekt naar de links die in de vragen vervat zaten?
‘Nee, eigenlijk niet. Ik had wel de infoboekjes over de producten, dosering en gebruik naast me gelegd die ik van jullie ooit toegestuurd heb gekregen. Daar heb ik eens vluchtig in gekeken, maar ik wist ook heel veel dingen zelf omdat ik een trouwe gebruiker ben van jullie producten. Niet zomaar een blinde gebruiker, ik probeer toch te weten waarvoor de producten precies staan. Het gaat tenslotte om mijn gezondheid.’

Hoe en wanneer heb je de producten van Caere Natura leren kennen?

In welke vorm groene propolis innemen?


‘Ik ging al in de jaren negentig naar de acupunctuurpraktijk van Lieve [Vercaemer, nu ook zaakvoerster van Caere Natura, nvdr]. Ze tipte toen al de groene propolis, maar vermarkte hem nog niet zelf. Toen de natuurproducten uiteindelijk echt onder de eigen merknaam Caere Natura gelanceerd werden, ben ik die meteen bij Caere beginnen te kopen en gebruiken.

Je kunt me dus een klant van het eerste uur noemen. Zeker van de groene propolis voor mijn algemene weerstand en immuniteit, maar later ook de extracten van waterkers en granaatappel om mijn reuma en artritis tegen te gaan. We moeten niet beweren dat je deze aandoeningen ermee kunt wegwerken, maar ik ken niets anders dat zoveel verlichting brengt. Zoethout is dan weer een product dat voor mij persoonlijk minder van toepassing is, daar ben ik dan ook minder vertrouwd mee.’

Ben je de producten in tijden van corona ook intensiever gaan gebruiken?
‘Nu ga ik je eens iets vertellen wat bijna niemand gelooft. Ik nam vroeger de groene propolis in periodes of in kuren, als het griepseizoen eraan kwam bijvoorbeeld of als ik een acuut kwaaltje voelde opkomen. Toen corona verleden jaar uitbrak, ben ik begonnen met groene propolis trouw dagelijks in te nemen, zonder onderbreking. Ik heb me al die tijd fris als een hoentje gevoeld. Maar dat bewijst niets natuurlijk. Heel onlangs echter heeft de Britse variant lelijk huisgehouden binnen mijn naaste familie, waarbij iemand zelfs het leven heeft gelaten. Ik heb die persoon elke dag met alle nodige zorgen omringd. Dat waren heel intense en intieme momenten, en tot ieders verbazing ben ik daar onbesmet uitgekomen. Ik heb mezelf getest en dat bleek steevast negatief. Ook op mijn werk heerst ongeloof hieromtrent. Ik werk nu wel meestal van thuis uit, maar als ik toch eens op het werk kom, wordt er toch extra afstand gehouden. Hoewel ik dus al die tijd negatief heb getest. Nogmaals, dat is geen bewijs, maar is het toeval dat uitgerekend ik blijkbaar voldoende weerstand opgebouwd heb om niet besmet te raken?’

Laten we die laatste bedenking als een retorische vraag beschouwen. Mogen we verder nog eens polsen waar je je producten koopt?
‘Ik weet dat jullie je webshop mooi uitgebouwd hebben en dat online bestellen sterk in zwang is in deze tijden, maar zelf vind ik het altijd een heel gedoe. Ik loop nog altijd het liefst langs in een fysieke winkel, bij een natuurwinkel of een apotheek. Daar moet me trouwens iets van het hart: nog veel te weinig natuurwinkels zijn zelf vertrouwd met de kracht van groene propolis. Als ik er eentje binnenstap en ze hebben niet de echte groene propolis, dan zien ze mij daar niet terug. Dat is echt al gebeurd. Je kunt zo’n zaak toch niet serieus nemen als de uitbater geen productkennis blijkt te hebben. In dat opzicht was ik trouwens verheugd dat er op jullie website onlangs een portret verscheen van apotheek Mahieu in Sint-Eloois-Vijve bij Waregem. De zaakvoerster daar, Nancy, weet wel waar ze het over heeft, en het hele team heeft een grondige kennis van jullie natuurproducten. Ik ga er dan ook meestal daar om en ik krijg er nog het nodige woordje uitleg bij ook.’

Dat horen we graag, Niña: online kopen of in onze verdeelpunten, als je maar geholpen bent. Nogmaals gefeliciteerd met je quizoverwinning en verder wensen we je vooral een goede gezondheid. Met drie naturatheken van Caere Natura in huis komt dat zeker goed!

1 gedachte over “Niña Debeurme: ‘Sinds corona gebruik ik elke dag trouw groene propolis, waterkers en granaatappel.’

  1. Ik ben al drie jaar gebruiker van de groene propolis ,ben een reuma patiënt ,mijn vorige medicatie niet meer in gebruik.voel mij stukken beter met de propolis was ook op aanraden van Lieve Vercamer .
    Heb geen probleem om aan te kopen bij .mijn apotheek in Ooigem .

Geef een antwoord