Geplaatst op Geef een reactie

Succesvol je allergie bestrijden

allergie

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen die in contact komen met de huid of de slijmvliezen of via de luchtwegen of het spijsverteringsstelsel het lichaam binnendringen. De bijbehorende klachten zijn afkomstig van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Mei is volop graspollenseizoen

Er bestaan uiteenlopende soorten allergieën, zoals voedselallergieën of allergieën tegen bepaalde geneesmiddelen, insectenbeten, huisstofmijt of sommige metalen. Veel voorkomend is een allergie tegen stuifmeel van planten, die de welbekende hooikoorts veroorzaakt. In België en Nederland heeft gemiddeld 20 % van de bevolking last van hooikoorts.

De symptomen van hooikoorts treden op doordat het afweersysteem een teveel aan histamine vrijmaakt in het lichaam als reactie op de pollen van bepaalde gras- of boomsoorten. Zodoende is het een seizoensgebonden ziekte, die afhankelijk is van de periode waarin er veel van die pollen in de lucht zweven, de bloeiperiode dus.

Wie allergisch is aan pollen van de els of hazelaar, kan van januari tot maart last hebben van hooikoorts. De pollen van de berk en de eik zijn actief in april en mei. Gras is de grootste veroorzaker van hooikoorts, omdat het overal aanwezig is. De meeste grassoorten bloeien van begin mei tot half juni. Op het moment dat we dit schrijven, zitten we dus volop in de hooikoortsperiode.

Groene propolis verhoogt de longweerstand

Lieve Vercaemer, acupuncturiste en zaakvoerster van Caere Natura: ‘Volgens de traditionele Chinese geneeswijzen ontstaan allergieën voornamelijk door een verzwakking van de longweerstand. Groene propolis verhoogt niet alleen de algemene immuniteit, maar ook specifiek de longweerstand (zie ook Braziliaanse studie rond covid-19, nvdr).’

groene propolis extrac

Dagelijkse inname van groene propolis in het voorjaar is dan ook bijzonder raadzaam. De propolis vormt ook een eerste barrière: het aanstippen van groene propolis (70 %) vooraan in de neusholte lost de neusloop die typisch is bij allergieën vrijwel meteen op. De harsachtige substantie van propolis vangt ook kleine stofdeeltjes, pollen en dergelijke op.

Volgens diezelfde traditionele geneeswijzen wordt de huid bevochtigd door de longen. Typisch voor mensen met allergieën is dan ook een droge huid. Bij inname van groene propolis om de longen te versterken, wordt ook de droge huid zichtbaar beter.

Waterkers ondersteunt de lever

Bepaalde allergieën ontstaan door inademing van of contact met toxische stoffen. Nikkel, dat onder andere verwerkt wordt in oorbellen, polshorloges en ritsen, is de belangrijkste veroorzaker van huidallergie in Europa. Ook chroom is een gevaarlijke stof, die gebruikt wordt om het leer van schoenen en handtassen flexibeler te maken. Waterkers kan helpen om de lever te ondersteunen bij het opruimen van al die toxines.

De ervaringen van onze klanten vormen het beste bewijs dat onze natuurproducten effectief helpen tegen allergieën als hooikoorts. Jean Roger raakte na veertig jaar van al zijn klachten af dankzij onze groene propolis. Gedreven sporter Wesley kan heel het jaar door buiten sporten sinds hij groene propolis gebruikt.


Extract van groene propolis of waterkers kopen?

°°° via onze webshop
°°° of in een van onze verdeelpunten


Geef een antwoord