Geplaatst op Geef een reactie

Artepilline C is een van de redenen dat groene propolis zo krachtig is

probioticum artepilline c

In deze blogpost vertelden we al dat er verschillende soorten propolis bestaan, naargelang de regio waar de bijen de ingrediënten die ze gebruiken uit de natuur halen. De groene propolis die we in onze webshop aanbieden, bevat de geneeskrachtigste bestanddelen, waaronder het unieke artepilline C.

Doeltreffende ontstekingsremmer

Artepilline C staat vooral bekend als een krachtige ontstekingsremmer. Als je groene propolis zuiver op wonden of verzweringen aanbrengt, is de vlugge helende werking vooral aan dit bestanddeel te danken. Dit ingrediënt wordt door de bijen uit de hars van de Braziliaanse plant Baccharis dracunculifolia gehaald en komt dus alleen in groene propolis voor.

Artepilline C versterkt ook de natuurlijke weerstand van het menselijk lichaam, waardoor infecties beter bestreden worden. Vooral in de winter is het een goed idee om groene propolis preventief in te nemen, zodat je beter gewapend bent tegen de typische winterkwalen.

Kankerbestrijdende eigenschappen

Hoewel het op dit moment (nog) niet als geneesmiddel aangewend wordt, bestaan er veel vermoedens dat artepilline C als voedingssupplement een hulpmiddel kan zijn in de strijd tegen kanker. Daarom worden met dat bestanddeel van propolis laboratoriumproeven uitgevoerd.

Artepilline C bleek bij verschillende kankersoorten in vitro en in vivo toxisch voor de kankercellen, met als resultaat een onmiddellijk groeiremmend effect op de diverse kankers. Ook bleek artepilline C in staat om het immuunsysteem bij proefdieren te stimuleren: de CD4/CD8 T-celratio en het aantal T-helpercellen stegen. Bij mannelijke muizen verminderde artepilline C de kans op long- en nierkanker. Bovendien kon artepilline C apoptosis bij 12 leukemiecellijnen (7 van T-cellen en 5 van B-cellen) induceren.


De kracht van artepilline C zelf ontdekken? Groene propolis is te koop in de webshop van Caere in extract van 30 %, extract van 70 %, alcoholvrij extract, siroop, capsules en tabletten.
°°° Meer informatie en overzicht van alle propolisproducten

Geef een antwoord