X

Menu

Waarom groene propolis beter is dan de andere soorten

Propolis wordt door bijen aangemaakt als beschermingsmiddel tegen bacteriën, virussen en schimmels in de bijenkast. De bijen dichten er de kieren van de kast mee om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten. Propolis werkt als een natuurlijk probioticum en van die werking kunnen we handig gebruikmaken om ons lichaam te beschermen tegen gelijkaardige infecties.

Verschillend per streek

Bijen overal in de wereld maken hun propolis op basis van de beschikbare natuurlijke bronnen. Ze halen de bestanddelen voornamelijk uit hars van bomen. Die hars verschilt van streek tot streek, afhankelijk van welke bomen er in welk klimaat groeien. Daardoor is iedere propolis eigenlijk verschillend, hoewel hij overal dezelfde functie moet vervullen. Bovendien varieert de samenstelling ook naargelang het seizoen.

Doordat propolis onder invloed van omgevingsfactoren in verschillende streken een andere samenstelling heeft, is standaardisatie heel moeilijk. Grosso modo wordt propolis ingedeeld in drie soorten, waarvan ook de kleur verschilt: Europese bruine propolis, Braziliaanse groene propolis en Cubaanse rode propolis. De bruine propolis kun je nog verder opdelen in de Europese die vooral afkomstig is van populieren en de Russische van berken. Ook bestaan er nog een aantal zeldzamere soorten, zoals de Pacifische propolis uit Japan en Taiwan.

Wetenschappelijk getest

Doordat er vrij veel wetenschappelijk onderzoek verricht wordt naar de verschillende soorten propolis, komen we steeds meer te weten over de specifieke eigenschappen voor geneeskundige toepassingen. Bij Caere volgen we die onderzoeken al langer op de voet en hebben we resoluut gekozen om de groene propolis in onze webshop aan te bieden, want die wordt algemeen beschouwd als de beste ter wereld.Groene propolis bevat van alle soorten de grootste hoeveelheid flavonoïden, antioxidanten en de ontstekingsremmer artepilline C. Deze propolis wordt door de geafrikaniseerde honingbij geproduceerd op basis van hars van bomen en struiken uit onvervuilde omgevingen in Brazilië. De grootste bron van die hars is de Baccharis dracunculifolia, een plant uit de composietenfamilie die in het Amazonegebied groeit.


Interesse om zelf de kracht van groene propolis te ontdekken?
Groene propolis is te koop in de webshop van Caere in tinctuur van 30 %, tinctuur van 70 %, alcoholvrije tinctuur, siroop, capsules en tabletten.
°°° Meer informatie en overzicht van alle propolisproducten
Alle reacties

Martine Vandoolaeghe

Door jarenlang gebruik van Mobic om mijn atrosepijnen te onderdrukken kreeg ik te kampen met ernstige maagklachten, ik wist mij echt geen raad, ik kon niet zonder onstekingsremmer en mijn maag kon dit niet meer aan, wat nu gedaan ? Na een accupunctuurbehandeling (die ik iedereen kan aanraden ) kaartte ik dit probleem aan bij Lieve en die wist meteen raad, ik neem nu een enkele weken in de morgen en in de avond enkele druppels zoethout van Caere in een glas water en de maagpijn is voorbij, gelukkig voor mij! De groene Propolis van Caere verhoogt mijn weerstand in de winter en het zoethout van Caere houdt mij fit, ik ben er super blij mee, deze producten hebben mijn levenskwaliteit heel sterk verbeterd, echte aanraders zijn het !!!

Jean Roger Meert

Sinds veertig jaar moest ik elke morgen een soort allergie verwant aan hooikoorts trotseren met veelvuldig niezen, tranende ogen, overvloedig snuiten. Allopathie bood geen soelaas alleen slaperig gevoel tot ik Caere leerde kennen, een openbaring van eindeloos welbehagen : tot op heden is alles verdwenen ... inname 20 druppels groene propolis samen met 20 druppels granaatappel samen met citroensap bij ontbijt Ook verkoudheden horen tot het verleden, bij de minste opstoot wat extra propolis 3 x 20 druppels eerste dag, weg die verkoudheid. Ook bij kleine blessures doet groene propolis extract 70 % alcohol vrij, wonderen, echte aanrader voor iedereen Dank je Caere voor deze natuurlijk probioticum ... antiviraal ... antibacterieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *