Geplaatst op Geef een reactie

Drie van onze extracten vallen onder de fytotherapie

Drie van de vier extracten van Caere Natura vallen onder de fytotherapie: het extract van zoethout, het extract van granaatappel en het extract van waterkers. Het extract van groene propolis hoort onder de apitherapie, wat wil zeggen dat het een natuurproduct is dat we te danken hebben aan de bij. We wijdden eerder al een blog aan de toepassingen van de apitherapie en legden ook al uit wat propolis is ‒ geen kruid dus, hoewel we dat soms te horen krijgen.

Fytotherapie, een tak van de natuurgeneeskunde

Maar genoeg over propolis, in deze blog focussen we op de drie extracten die onder de fytotherapie ressorteren. Fytotherapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde, die op zijn beurt tot de alternatieve geneeskunde gerekend wordt, oftewel de niet-conventionele geneeskunde, ook wel  complementaire geneeskunde of soms samen complementaire alternatieve geneeskunde (CAM) genoemd. Die valt niet onder de klassieke geneeskunde, ook wel conventionele of reguliere geneeskunde, die uitgaat van medicijnen waarvan wetenschappelijk-klinisch bewijs bestaat dat ze ziektes genezen.

Fytotherapie is gebaseerd op de heilzame kracht van planten en plantaardige stoffen voor de behandeling en preventie van ziekten. Het is gebaseerd op het idee dat bepaalde planten en hun natuurlijke verbindingen geneeskrachtige eigenschappen hebben die kunnen helpen bij het herstellen en behouden van de gezondheid.

Alle heilzame elementen uit een plant puren

Fytotherapie maakt gebruik van verschillende delen van de plant, zoals bladeren, bloemen, schors, wortels en zaden, en kan in verschillende vormen toegepast worden, zoals thee, tincturen, capsules, crèmes of oliën. Elke plant bevat verschillende chemische verbindingen, zoals alkaloïden, flavonoïden, terpenen en fytochemicaliën, die bepaalde aspecten van de gezondheid kunnen bevorderen. 

natuurextracten

Het gebruik van fytotherapie heeft een lange geschiedenis en wordt wereldwijd in verschillende culturen toegepast. In veel gevallen worden kruiden al eeuwenlang gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen, zoals je kunt lezen in onze blog over de medicinale geschiedenis van onze natuurextracten.

Brede toepassing van fytotherapie

In de fytotherapie worden planten vaak gebruikt om symptomen te verlichten, het immuunsysteem te ondersteunen, ontstekingen te verminderen, de spijsvertering te bevorderen, het zenuwstelsel te kalmeren, de slaap te verbeteren en andere gezondheidsvoordelen te bieden.

Op onze blog kun je meer lezen over studies, ervaringen en effecten van: 

In onze minibibliotheek kun je verder nog publicaties opvragen die dieper ingaan op de extracten zelf, de ingrediënten en de dosering en gebruik.


Je kunt extract van waterkers, zoethout of granaatappel bestellen:

°°° via onze webshop
°°° in een van onze verdeelpunten


Geef een antwoord