Geplaatst op Geef een reactie

Granaatappel is gezond

Granaatappel wordt vaak geprezen vanwege de potentiële gezondheidsvoordelen die het kan bieden. De vrucht is rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten. Op onze blog beschreven we eerder al de medicinale geschiedenis van de granaatappel, van in oude Perzische en Chinese literatuur tot recente wetenschappelijke bevindingen. Een aantal van die bevindingen uit 2021 beschreven we uitgebreid in een blog over vier gezondheidseffecten van de granaatappel.

Nogal wat onderzoek is ook gericht op de positieve werking voor sporters. Vandaar dat we de granaatappel op onze blog eerder ook al het predikaat ‘gezondheidsbommetje voor sporters‘ meegaven. 

De voornaamste potentiële voordelen die in recent onderzoek waargenomen zijn:

granaatappel extract

Antioxidatieve werking

Granaatappelextract bevat antioxidanten, zoals polyfenolen, die kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Dat kan op zijn beurt ontstekingen verminderen en het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verlagen.

Risico op hart- en vaatziekten verminderen

Er is enig bewijs dat granaatappelextract gunstige effecten kan hebben op de gezondheid van het hart. Het kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van oxidatieve stress, wat allemaal factoren zijn die verband houden met een verminderd risico op hartziekten.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Sommige onderzoeken suggereren dat granaatappelextract ontstekingen kan verminderen, wat nuttig kan zijn bij aandoeningen zoals artritis.

Mogelijke anticarcinogene werking

Er zijn veelbelovende resultaten uit laboratorium- en dierstudies die suggereren dat granaatappelextract een anticarcinogene werking kan hebben door bestanddelen ervan die verschillende mechanismen beïnvloeden die betrokken zijn bij kankercelgroei en -verspreiding. Er is echter meer onderzoek nodig om die bevindingen te bevestigen en de mogelijke voordelen bij mensen vast te stellen.

Als je overweegt om granaatappelextract als supplement te nemen, weet dan dat het geen wondermiddel is en niet als vervanging voor een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl beschouwd mag worden. De twee gaan altijd samen, zoals met alle producten van Caere Natura.

Op onze blog lees je reacties van klanten van Caere Natura die tevreden zijn over het granaatappelextract dat we bieden en kun je ook vernemen dat onze verdeelpunten het actief aanraden bij klanten. 


Granaatappelextract bestellen

We verkopen hydro-alcoholisch extract van zuivere granaatappel, rijk aan tannines en alkaloïden en 100 % vrij van additieven en conserveringsmiddelen. Zonder twijfel de vlugste manier om alle heilzame bestanddelen van de granaatappel binnen te krijgen. Bestellen kan:

°°° via onze webshop
°°° in een van onze verdeelpunten

Meer informatie over granaatappelextract
Mail naar info@caere.be of stel je vraag via onze facebook messenger of het contactformulier.


Geef een antwoord