Geplaatst op Geef een reactie

Wat helpt tegen verkoudheid?

Sinds de verplichte covidmaatregelen opgeheven zijn en er weer volop contact is tussen de bevolking, zien de verkoudheids- en griepvirussen opnieuw kans om zich volop te verspreiden. Tegen een verkoudheid bestaan er geen geneesmiddelen, daarom vertellen we je in dit artikel wat te doen tegen verkoudheid met behulp van natuurlijke middeltjes.

Wat te doen tegen verkoudheid

Eerst en vooral: een verkoudheid kun je niet genezen met medicatie. Antibiotica helpen immers niet tegen virussen. Het enige wat je kunt doen tegen verkoudheid, is vermijden dat je er een oploopt. Als je de ziekte toch te pakken hebt, blijft er geen andere keuze dan rustig uitzieken. Knap vervelend, maar gelukkig verschaft de natuur ons een aantal middelen waarmee je de symptomen flink kunt milderen.

Middelen tegen verkoudheid

Er zijn twee manieren om te proberen bespaard te blijven van een verkoudheid. Ten eerste: contact vermijden met zieke mensen. In kleine ruimtes waar mensen lang samen zijn, zoals op het openbaar vervoer, beschermt een ffp2-mondmasker even goed tegen griep en verkoudheden als tegen corona. Besteed ook altijd aandacht aan een goede handhygiëne.

Ten tweede: een goede weerstand opbouwen. Als je immuniteit hoog is, zal je lichaam veel van de aanvallende virussen en ziektekiemen uitschakelen voor ze je ziek kunnen maken. Je kunt je immuniteit verhogen door aan je conditie te werken (veel bewegen dus), gezond te eten (veel fruit en groenten voor de vitamine C) en dagelijks je dosis groene propolis in te nemen.

Wat te doen bij verkoudheid: symptomen bestrijden

Als je een verkoudheid hebt, raden we aan om onze propolisextracten (druppels) te gebruiken, die worden vlugger in het bloed opgenomen dan de capsules en tabletten.

Te doen bij loopneus

Het is meestal in de eerste fase van een verkoudheid dat je last hebt van een loopneus. Stip een paar keer per dag aan met groene propolis van 70 % vooraan in de neusholte.

Te doen bij verstopte neus

Breng groene propolis van 70 % aan in de neus. Ook dampen boven een schaal heet water helpt om de luchtwegen vrij te maken.

Te doen bij keelpijn

Praat zo weinig mogelijk, zodat je keel rust krijgt. Om de keelpijn te verzachten, moet je je keel voortdurend vochtig houden. Drink dus regelmatig een slok water. Zuigen op een snoepje verlicht ook de pijn. Een doodgewoon muntje werkt trouwens even goed als alle speciale keelpastilles die verkocht worden. Ook zoethout heeft een verzachtende werking.

Wat helpt bij verkoudheid: algemene tips

Voldoende rusten

Je lichaam heeft rust nodig om te herstellen. Vermijd zware inspanningen en zorg voor een goede nachtrust. Je hoeft niet de hele dag in bed te blijven liggen, integendeel: van een wandeling in de natuur zul je je beter voelen.

Voldoende drinken

Hydratatie is heel belangrijk bij een verkoudheid. Drink bij voorkeur veel water. Koffie of thee mag je gerust drinken, maar die hebben eigenlijk een vochtafdrijvende werking, vul dus zeker aan met minstens anderhalve liter water per dag.

Voldoende ventilatie

Blijf je woning goed verluchten als je verkouden bent. Virussen en bacteriën gedijen het best in warme, droge lucht en bovendien droogt het je slijmvliezen uit. Frisse lucht inademen heeft een positief effect.

Ontdek zelf de kracht van groene propolis als middel tegen verkoudheid

Groene propolis is te koop in de webshop van Caere in tinctuur van 30 %, tinctuur van 70 %, alcoholvrije tinctuur, siroop, capsules en tabletten.

°°° Meer informatie en overzicht van alle propolisproducten

Geef een antwoord