Geplaatst op Geef een reactie

Ik ga op reis en ik neem mee: groene propolis, granaatappel, waterkers en zoethout

vakantie-apotheek

insectenbeten: groene propolis 70 %

Smeer vier tot zes keer per dag groene propolis op de insectenbeet. Het voorkomt zwelling en stopt de jeuk.

koortsblaasjes: groene propolis 70 %

Toets de koortsblaasjes of de wonde verschillende keren per dag aan met een beetje propolis aan de vinger om te ontsmetten en gezonde celgroei te bevorderen.

kleine wondjes: groene propolis 70 %

Toets de koortsblaasjes of de wonde verschillende keren per dag aan met een beetje propolis aan de vinger om te ontsmetten en gezonde celgroei te bevorderen.

blaren: groene propolis 70 %

Prik de blaar open, smeer ze in met propolis en dek af met een pleister of gaas. Ververs de wonde iedere dag tot de huid genezen is.

COVID-19: groene propolis 70 %

Als je vreest om een COVID-19-infectie op te lopen: breng groene propolis van 70 % met de vinger aan in de neusholte en snuif op. Neem ook dagelijks groene propolis van 30 % in om je weerstand te verhogen. Opgelet: propolis kan helpen om de immuniteit te verhogen maar is geen vervanging voor vaccinatie.

oorontsteking: groene propolis 70 %

Druppel ’s morgens en ’s avonds enkele druppels groene propolis in het oor en sluit vervolgens het oor af met een watje.

snij- en schaafwonden: groene propolis 30 %

Propolis bevordert de celgroei. Reinig eerst de wonde met water, breng daarna een kompres doordrongen met groene propolis aan op de wonde en dek af met een pleister of gaas. Ververs iedere dag en laat vanaf de derde dag de wonde bloot.

brandwonden: groene propolis 30 %

Meng 20 druppels groene propolis met een neutrale zalf (type Rescue of Nivea, beter geen farmaceutisch product met chemische bestanddelen). Breng de zalf aan op de wonde en dek ze af met een groot kompres of gaas. Herhaal de verzorging iedere ochtend en avond. Neem ook vier keer per dag 20 druppels groene propolis in met water of fruitsap om je weerstand te boosten en drink veel water.

zonneslag: groene propolis 30 %

Meng 20 druppels groene propolis met een neutrale zalf. Breng de zalf aan op de wonde en dek ze niet af. Herhaal de verzorging iedere ochtend en avond. Neem ook vier keer per dag 20 druppels groene propolis in met water of fruitsap om je weerstand te boosten en drink veel water.

alle vormen van ontsteking: groene propolis 30 %

Neem drie keer per dag 20 druppels groene propolis in. Als je koorts hebt: neem om de twee uur 20 druppels groene propolis in.

oogontsteking: groene propolis 30 %

Als het hoornvlies ontstoken is door teveel zon, doe enkele druppels groene propolis in wat water (gebruik de bodem van een koffieschoteltje) en spoel het oog daarmee van de buitenkant naar de binnenkant toe. Voeg eventueel enkele druppels zoethout toe voor extra verzachting.

pijnlijke baby- of kindertanden: groene propolis 30 % alcoholvrij

Als het kind pijn ondervindt bij de vorming van tandjes, wrijf met de vinger alcoholvrije propolis op de pijnlijke plaatsen.

bacteriële infecties: groene propolis 30 % + zoethout

Als je last hebt van braken, misselijkheid, diarree of indigestie: neem drie of vier keer per dag 20 druppels groene propolis om de infectie tegen te gaan en eveneens drie of vier keer per dag 20 druppels zoethout om de maag en de spijsvertering te herstellen.

krampen: zoethout

Zowel voor baby’s, kinderen als volwassenen: neem drie keer per dag 20 druppels zoethout.

glutenintolerantie: zoethout

Als je glutenintolerant bent en er geen glutenvrije voeding verkrijgbaar is (of als je bijvoorbeeld eens een broodje wilt proeven): neem 20 druppels zoethout in met water of fruitsap voor en na de maaltijd.

(hevige) menstruatiepijnen: zoethout

Neem drie of vier keer per dag 20 druppels zoethout in om de pijn te verzachten.

blaasontsteking: waterkers + groene propolis 30 %

Als je een bacteriële infectie aan je blaas hebt: zuiver de blaas en de urinewegen door vier keer per dag 20 druppels waterkers in te nemen, samen met dezelfde hoeveelheid groene propolis om de infectie te genezen.

spierpijn: granaatappelextract

Granaatappelextract voorkomt te hoge opslag van melkzuur in de spieren, ondersteunt de hartwerking en versterkt de bloedsomloop. Het is dus ideaal om mee te nemen op een sportvakantie. Neem drie keer per dag 20 druppels in.

enkelverzwikking: groene propolis 30 % + granaatappelextract

granaatappel extract

Leg direct na het oplopen van het letsel één keer ijs op de enkel gedurende 10 tot 15 minuten om de zwelling tegen te gaan, daarna niet meer. Smeer de enkel vervolgens in met een neutrale zalf (type Rescue of Nivea), vermengd met 20 druppels groene propolis en zwachtel de enkel in met een licht rekverband. Ververs het verband iedere dag en breng opnieuw zalf aan. Vermijd de eerste drie à vier dagen om op de getroffen voet te staan en neem vier keer per dag 20 druppels granaatappel + groene propolis in.


Interesse in de natuurproducten van Caere?
°°° Bezoek hier de webshop en bestel groene propolis, extract van zoethout, waterkers of granaatappel
°°° Volg onze Facebookpagina voor meer tips.


Geef een antwoord