Geplaatst op Geef een reactie

Groene propolis: goed voor moeder en kind

natuurproducten borstvoeding

Elke moeder-in-spe heeft negen maanden lang één grote, allesoverheersende bezorgdheid: is wat ik doe goed voor mijn baby? Het is de voorbode van wat komt, want moeders blijven een leven lang verbonden met hun kroost. De borstvoedingsperiode is daarin de eerste belangrijke stap.

Via de moedermelk – van nature een topproduct – krijgt een baby meteen een pak extra’s binnen. Letterlijk. Daar zijn zoals bij vrijwel alles voor- en nadelen aan verbonden. Dat alcohol, nicotine en drugs vermeden moeten worden omwille van hun negatieve kwaliteiten, is duidelijk. Geldt dat dan ook voor voorgeschreven medicijnen? De effecten van gecombineerd geneesmiddelengebruik blijven weinig bestudeerd, maar waarom zou je risico’s lopen? Maak van een eventueel nadeel meteen een zeker voordeel en ‘gebruik’ de moedermelk als drager van positieve eigenschappen voor een goede gezondheid.

Bij natuurproducten zijn er geen ongewenste bijwerkingen en treedt geen gewenning op. Je verbetert je eigen gezondheid en geeft via je moedermelk meteen ook je kind extra ondersteuning. En jawel, je kunt er zelfs kwaaltjes mee verhelpen.

Groene propolis bij specifieke (baby)klachten

Heeft je baby last van krampen, diarree, darmspasmen of losse stoelgang? Neem drie tot vier keer per dag twintig druppels groene propolis in. Je lichaam doet de rest: de actieve bestanddelen bereiken via je moedermelk je baby en zullen helpen de krampen en ongemakken te stoppen. Via dezelfde weg heeft de inname van groene propolis door een zogende moeder positieve effecten bij loopneuzen, koorts en zelfs infecties.

Wat goed is voor de moeder, is goed voor de baby

Omgekeerd geldt net hetzelfde. Tepelkloven en borstinfecties zijn vaak voorkomende gevolgen van borstvoeding. Smeer de tepel of ontsteking in met zalf met groene propolis en dek alles netjes af met een kompres. Doe dat twee keer per dag en neem vier keer per dag twintig druppels groene propolisextract in. Je zult vlug merken dat groene propolis helende eigenschappen bezit.

Terug naar de baby, waar we diezelfde eigenschappen gebruiken om rode billetjes en de daarbij horende – vervelende – irritatie op te lossen. Smeer de rode plaatsen in als je baby aan een verse pamper toe is. Gebruik daarvoor een zalf met groene propolis. Je kunt die probleemloos zelf maken door alcoholvrij groene propolisextract toe te voegen aan een beetje babyzalf of Nivea.

Kies voor de alcoholvrije variant van ons groene propolisextract

groene propolis extract in een alcoholvrije variant voor kinderen

Bij spruw kies je dan weer voor een combinatie van toepassingen: met je vinger breng je een beetje groene propolisextract (30 %) aan op de ontstekingen in de mond van je baby. Zelf neem je drie keer per dag twintig druppels van datzelfde extract in. De combinatie van rechtstreekse en onrechtstreekse behandeling via de moedermelk zal vlug tot verbetering leiden.

Groene propolis is een natuurproduct met positieve effecten, zoveel is duidelijk. Gebruik bij kinderen vanzelfsprekend altijd een alcoholvrij extract, ook uitwendig.


Groene propolis 30 % alcoholvrij bestellen?
Dat kan:
°°° via onze webshop
°°° in een van onze verdeelpunten

Meer informatie over groene propolis 70% voor voetverzorging
Mail naar info@caere.be of stel je vraag via onze facebook messenger of het contactformulier.


Geef een antwoord