Geplaatst op Geef een reactie

Waterkers is gezond

Waterkers is een zeer gezonde groente. Ze bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine K, calcium (meer dan melk) en ijzer (meer dan spinazie). Bovendien bevat waterkers ook fytonutriënten zoals glucosinolaten en carotenoïden, die antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen hebben en bijdragen aan de bescherming van het lichaam tegen ziekten.

De zuiverende werking van waterkers

Dat is al langer dan vandaag geweten, zoals je kunt lezen in de geneeskundige geschiedenis van waterkers. Waterkers wordt vandaag ook vaak gebruikt als een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van waterretentie en het verbeteren van de nierfunctie, zeg maar de zuiveringsinstallatie van het lichaam. In onze blog Ondersteun je lever met waterkers legden we al eerder uit dat onze lever in het voorjaar extra hard werkt om de toxische stoffen uit onze weefsels te verwijderen. Dankzij zijn antioxiderende bestanddelen kan waterkers daarbij een grote hulp zijn. Waterkers zuivert niet alleen, maar helpt vervolgens ook om goede voedingsstoffen op te nemen.

Onderzoeken hinten ook naar gunstige werkingen zoals verminderde cholesterol en een bevorderend effect op de gezondheid van het hart. Kortom, waterkers blijkt echt wel de kers op de taart te zijn van een gezond dieet (want dat blijft natuurlijk de basis om je goed in je vel te voelen).

Het beste van waterkers in één extract

Waterkers is natuurlijk geen groente waarvan je er zomaar een kommetje van binnenwerkt. In onze keuken is ze vooral bekend als afwerking, altijd met mate door de toch wel scherpe smaak, die veroorzaakt wordt door de zwavelrijke glucosinaloten. Het is dus eerder een smaakmaker dan een basisgroente op je bord. 

Je kunt je lichaam dus het best trakteren op de gunstige effecten van de bestanddelen van waterkers in geconcentreerde vorm, zoals in het hydro-alcoholisch extract van zuivere waterkers van Caere Natura. In deze blog kun je overigens ook de bevindingen lezen van onze klanten die dat waterkersextract gebruiken.

Waterkersextract bestellen

Bij Caere verkopen we hydroalcoholisch extract van zuivere waterkers dat gemakkelijk op te lossen is in water. Zonder twijfel de vlugste manier om alle heilzame bestanddelen van waterkers binnen te krijgen. Bestellen kan:
°°° via onze webshop
°°° in een van onze verdeelpunten

Meer informatie over waterkers
Mail naar info@caere.be of stel je vraag via onze facebook messenger of het contactformulier.

Geef een antwoord