Geplaatst op Geef een reactie

Terug naar school: groene propolis beschermt je kinderen

groene propolis voor kinderen

Het schooljaar 2019-2020 is in juni anders geëindigd dan iedereen ook maar kon verwachten, en helemaal normaal zal het nieuwe schooljaar in september ook niet starten. We zitten nog volop in de tweede coronagolf, en laat ons eerlijk zijn: viroloog noch epidemioloog weet wat de gevolgen zullen zijn van het massaal weer samenhokken in klassen na twee (of eigenlijk meer) maanden elkaar niet of weinig gezien te hebben.

Groene propolis is geen vaccin, maar wel een sterk probioticum

Wat wel zeker is, is dat kinderen maar beter met een zo optimaal mogelijke weerstand naar school trekken. Maar dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Alleen is die tip nu relevanter dan ooit. Daarom breken we, net zoals alle andere jaren en telkens als de herfst en winter eraan komt, een lans voor een kuur met groene propolis. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek staaft het immuniserende en ontsmettende effect van dit bijzondere natuurproduct dat de bij met ons deelt. Het bevat immers artepilline C, ook wel ’s werelds krachtigste probioticum genoemd. Even kort door de bocht uitgelegd: een probioticum voorkomt (vooraf), een antibioticum geneest (achteraf). Leerden we niet altijd dat voorkomen beter is dan genezen?

Als je nog niet vertrouwd bent met de heilzame effecten van groene propolis: op onze blog vind je tal van artikelen over groene propolis waarbij we tevreden gebruikers aan het woord laten en ook wetenschappelijke publicaties belichten.   

Groene propolis voor kinderen: onze tips

Uiteraard is groene propolis geen remedie of vaccin tegen corona, anders zaten we nu niet collectief in de problemen. Maar het helpt je wel om meer immuniteit en weerstand op te bouwen. Niet alleen tegen virussen als COVID-19, maar tegen allerlei kwalen en infecties. Weerstand opbouwen, dat doe je overigens niet met groene propolis of gelijk welk ander middel alleen: dat doe je door gezond te eten, gezond te leven, goed te slapen. Groene propolis steekt dan nog een handje toe: net zoals de bij het gebruikt om zijn nest te beschermen. 

Elke ouder wil zijn kind wel topfit door die eerste schooldagen (en verder) loodsen. Welke rol kan groene propolis daar nu in spelen? Onze tips.

Kies voor de propolisextracten zonder alcohol

Kies voor het extract 30 % helderoplosbaar alcoholvrij als je de groene propolis wilt mengen of druppelen in een andere vloeistof of drank en het mengsel in een drinkbus wilt meegeven. Of kies voor de natuursiroop met groene propolis als je de portie zo wilt toedienen. De siroop heeft een aangename smaak. 
Te overwegen: we bieden onze groene propolis ook aan in capsules en tabletten. De capsules zijn ideaal voor kleine kinderen, zeg maar in het lager onderwijs. De tabletten zijn eerder aangewezen voor tieners, die natuurlijk ook gewoon de capsules kunnen innemen.

Meng de propolisdruppels met een zoete drank

Ja, groene propolis an sich smaakt behoorlijk bitter. Volwassenen kunnen daar meestal wel mee om, maar kinderen zijn daar gevoeliger voor. Als je je groene propolis mengt in een zoete drank, wordt de bittere smaak meteen goed gemaskeerd. 

Maak een gewoonte van groene propolis

In sommige gezinnen staat de fles water aangelengd met groene propolis gewoon op de keukentafel, zoals je in deze blog kunt lezen. Dat mag ook een fles vruchtensap zijn. Maar sowieso: maak er een gewoonte van dat je kinderen ’s morgens en ’s avonds een glas drinken. Drie keer per dag is ideaal, maar in een schoolcontext misschien niet altijd mogelijk. Je kunt er dan voor opteren om bijvoorbeeld een capsule of tablet mee te geven naar school.

Pas de hoeveelheid propolis aan naargelang van de leeftijd

In feite kun je van een natuurproduct niet echt te veel nemen: het lichaam neemt op wat het nodig heeft. Voor de versies die alcohol bevatten raden we deze posologie aan:

  • Scholieren in het middelbaar onderwijs en volwassenen; 3 x 15 druppels
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar, lager onderwijs: twee derde van de dosis voor volwassen; 3 x 10 druppels
  • Kleuters van tot 5 jaar, kleuteronderwijs: een derde van de dosis voor volwassenen; 3 x 5 druppels

Het nieuwe schooljaar in met groene propolis voor je kinderen
Groene propolis voor kinderen is te koop in de webshop van Caere als alcoholvrij extract, siroop, capsules en tabletten. Voor volwassenen is er het extract van 30 % of extract van 70 %. Wil je je groene propolis lokaal kopen, raadpleeg dan zeker eens onze lijst van verdeelpunten.
°°° Meer informatie en een overzicht van alle propolisproducten

Geef een antwoord