Geplaatst op Geef een reactie

Groene propolis versus COVID-19, delta- of omikronvariant

COVID-19, corona, deltavariant of omikron: hoe je deze virale lastigaard ook wilt noemen, de pandemie is duidelijk nog de wereld niet uit – integendeel, laatstgenoemde variant piekt momenteel zelfs nog stevig. Niet verwonderlijk dus dat onze socialemedia- en e-mailbox overstelpt wordt met vragen over de werking van groene propolis tegen die kwalijke invloeden. Of groene propolis preventief werkt, of groene propolis werkt als je al besmet bent of wat de beste posologie is. In deze blogpost zetten we alles op een rijtje.

Groene propolis is een natuurextract met een sterke antivirale werking

Groene propolis is een natuurextract waarvan bewezen is dat het je immuunsysteem versterkt. Je bent er beter door beschermd tegen kwalijke indringers van buitenaf (dus niet alleen corona). Het is echter geen geneesmiddel noch een vaccin. Een samenvatting van een omvattende studie die dat alles aantoont, lees je hier op onze blog.

Groene propolis dijkt de gevolgen van een besmetting in

Er bestaan geen producten of geneesmiddelen die een besmetting kunnen vermijden. Wel worden de gevolgen van een besmetting erdoor ingeperkt. Deze Braziliaanse studie brengt de resultaten van een testgroep van 124 personen die effectief een ziekenhuisopname doormaakten en met propolis behandeld werden. 

Groene propolis is geen geneesmiddel en evenmin een vaccin. Het is een natuurproduct waarvan bewezen is dat het je immuniteit aansterkt. Als je een infectie doormaakt, zul je dus minder last hebben van de gevolgen.

Bewezen sterke werking bij longaandoeningen

Als je een infectie doormaakt, zul je minder last hebben van de gevolgen. In het bijzonder was van groene propolis bijvoorbeeld al bewezen dat het een zeer gunstige werking heeft bij longaandoeningen, een van de vervelende gevolgen van corona.


De preventieve posologie is 3 maal 15 druppels per dag in water of vruchtensap. Als je dat aanhoudt, bouw je op natuurlijke wijze een sterkere immuniteit op. Bij een acute aandoening of besmetting kun je opdrijven tot 20 druppels om de 2 uur. Groene propolis wordt ook genoemd in het boek Immuun van dr. Servaas Bingé als middel om je immuniteit aan te zwengelen, zoals we hier al eens meldden.

Groene propolis op zijn best als goede gezonde gewoonte

We stipten hierboven een harde studie aan, maar lees zeker eens al onze andere artikelen over groene propolis. Zo kom je te weten hoe onze klanten in het dagelijkse leven baat hebben bij het gebruik van groene propolis en hoe de apotheken en natuurwinkels in ons verdeelpuntennetwerk vol overtuiging – en vooral met succes – hun klanten groene propolis adviseren. Want: the proof of the pudding is in the eating, toch? 

Tot slot wijzen we er nog even op dat de inname van groene propolis zeker niet alleen nuttig is in tijden van corona. Als je ver terugleest op onze blog naar pre-coronatijden, zul je merken dat onze klanten altijd al groene propolis namen om hun immuniteit aan te sterken, zeker als de wintermaanden en de griepperiode eraan kwamen. Kortom: groene propolis zou een blijver moeten zijn in eenieders persoonlijke gezondheidsstrategie.


Interesse in onze propolisproducten?

Bestel hier groene propolis (extract 30 %).

Bestel hier groene propolis (extract 70 %).

Bestel hier groene propolis (extract 30 %, alcoholvrij, helder oplosbaar).

Bestel hier groene propolis (zachte capsules, 375 mg).

Bestel hier groene propolis (tabletten, 700 mg).

Bestel hier natuursiroop met groene propolis.

Of vraag ernaar bij een van onze verdeelpunten.


Geef een antwoord