Geplaatst op Geef een reactie

Geert Steen: ‘Ik gebruikte al propolis toen Caere Natura nog niet bestond.’

In het voorjaar organiseerden we een korte bevraging bij onze klanten over hun ervaringen met onze producten. Hun bevindingen posten we volgende maand op onze blog. We beloonden één respondent met een prototype van onze nieuwe MiniCaere, een fijn combidoosje waarin je een flesje groene propolis kunt bewaren samen met een flesje naar keuze: extract van waterkers, zoethout of granaatappel. Dat wordt beslist een eindejaarstopper en een topcadeau voor wie zijn naasten niet alleen een goede gezondheid wil wensen, maar ook schenken.

groene propolis en ander natuurextract

Die winnaar was Geert Steen uit Mariakerke. We gingen hem midden in deze komkommertijd de MiniCaere overhandigen – hij koos voor de combinatie met granaatappel – en peilden ondertussen naar zijn ervaringen met de natuurproducten van Caere Natura. 


Gebruik je de producten van Caere Natura al lang, Geert?

‘Ja, en meer zelfs: ik gebruik al langer propolis dan dat Caere Natura bestaat. Het is zo dat ik eigenlijk lange tijd in  het West-Vlaamse Wijtschate woonde. Daar in het dorp hadden we een supergoede apotheek, die vandaag nog altijd bestaat. Die werd gerund door inmiddels wijlen Eric Dieusaert, vandaag zetten zijn dochters de binnen de familie zorgvuldig opgebouwde apothekerstraditie verder. Eric mocht ik echt een persoonlijke vriend noemen. Dat was een topmens die alles in het werk stelde om zijn klanten te helpen. Het was hij die indertijd eigen bereidingen van propolis voor me maakte als ik last had van keelontsteking of verkoudheid. Ik spreek nu van misschien wel twintig jaar geleden, Eric volgde dus echt wel alle ontwikkelingen op de voet. Welke propolis dat was, weet ik niet, maar wellicht niet de kwalitatieve groene Braziliaanse van Caere Natura, want daar is hij later op overgestapt toen jullie op de markt kwamen, en ik ben daarin gevolgd. Dus ben ik wellicht ook wel een gebruiker van het eerste uur van jullie extract.’

Wat een verhaal! Apotheek Dieusaert is vandaag inderdaad nog altijd een van onze trouwe verdeelpunten. Is propolis iets wat je in al die jaren dan doorlopend hebt gebruikt?

‘Nee, ik gebruikte het vooral om de winter door te komen. Of acuut, als ik iets voelde opkomen. Maar ik ben door de jaren heen zo overtuigd geraakt van de kracht van het product dat ik ongeveer drie jaar geleden toch begonnen ben met het dagelijks in te nemen. In de winter of als er kwalen de ronde doen en ik me extra wil beschermen, drijf ik de dosering wat op. Dat heeft niets met corona te maken, ik deed dat dus al van daarvoor. Ik voel me daar heel goed bij.’

Ik ben een gebruiker van het eerste uur van jullie extract van groene propolis.

Gebruik je ook de andere producten van Caere Natura?

‘Jazeker, maar dan wel eerder in kuren. Granaatappel is een goed product om jezelf en je lichaam gewoon even op scherp te stellen, en zoethout komt geregeld goed van pas want ik ben niet echt geëquipeerd met een begenadigd spijsverteringstelsel. ‘

Je bent maar een sporadische online koper, zagen we in onze klantenhistoriek. Dus koop je bij onze verdeelpunten, als dagelijkse gebruiker.

‘Inderdaad, ik ben geen liefhebber van de verzendingskosten die met online kopen gepaard gaan. Ik woon al geruime tijd in Mariakerke en helaas zijn er weinig of geen verdeelpunten in het Gentse. Mocht er zich een apotheek in mijn buurt geroepen voelen om Caere Natura op hun winkelschap te zetten, dan hebben ze in mij alvast al een eerste klant.’

Nostra culpa, Geert, maar goed nieuws: we waren sowieso van plan om onze lijst verdeelpunten aan te dikken in de andere provincies, zodat je meer opties hebt dan alleen maar online kopen. We gaan meteen aan de slag.

De MiniCaere is nog niet te koop online, maar je kunt wel al een exemplaar reserveren via info@caere.be.

Geef een antwoord