Geplaatst op Geef een reactie

Groene propolis zonder alcohol: even doeltreffend

Je vindt in onze webshop drie verschillende oplossingen met groene propolis: 70 %, 30 % en 30 % alcoholvrij. Omdat we vaak vragen krijgen over onze alcoholvrije variant, geven we hier wat meer uitleg.

Waarom propolis zonder alcohol?

De hoeveelheid alcohol die onze oplossingen bevatten, is zo gering dat er bij normale inname geen nadelige invloed op het lichaam mogelijk is. Waarom we dan toch een alcoholvrije versie aanbieden? We willen graag tegemoetkomen aan gebruikers die allergisch zijn of omwille van geloofs- of andere redenen alle alcohol vermijden. Ook staan sommige mensen huiverig tegenover het idee om (heel) jonge kinderen een supplement met alcohol te geven. 

Extract of tinctuur

Dat is een kwestie van terminologie: in de wetenschappelijke literatuur is een oplossing in water een ‘extract’ en is een oplossing in alcohol een ‘tinctuur’. Voor de eenvormigheid noemen we al onze oplossingen extracten, maar strikt gezien zijn het tincturen, want het zijn allemaal oplossingen in alcohol. Behalve dus onze groene propolis zonder alcohol: dat is een oplossing in water. 

Een oplossing in alcohol is eenvoudiger te fabriceren dan een oplossing in water. Het vergt meer tijd om propolis op te lossen in water en het mengsel homogeen te houden. Vandaar dat de prijs van de alcoholvrije variant wat hoger ligt.

Het verschil in effect

groene propolis extract in een alcoholvrije variant voor kinderen

Een tinctuur in alcohol wordt na het innemen wat vlugger opgenomen in de bloedbaan (we spreken over een paar minuten), maar bij dezelfde concentratie van werkzame stof is de werking exact hetzelfde. De watergedragen oplossing heeft natuurlijk ook niet de ontsmettende eigenschappen van de alcohol – maar wel van de groene propolis zelf.

In onze tinctuur van 70 % zit meer werkzame stof dan in die van 30 %, de oplossing is dus minder verdund. Die wordt gebruikt voor uitwendige toepassingen, vandaar dat we het niet nodig vinden om ook een alcoholvrije versie van 70 % te bieden.

Andere opties zonder alcohol

De zachte capsules met groene propolis en de tabletten met groene propolis bevatten geen alcohol. Net zoals de tincturen bevatten ze geconcentreerde groene propolis en dus dezelfde hoge concentratie flavonoïden en artepilline C. Bijzonder handig om mee te nemen, bijvoorbeeld naar het werk of naar school.


Interesse in onze alcoholvrije oplossing met groene propolis?
Bestel hier groene propolis (extract 30 %, alcoholvrij, helder oplosbaar).
Of vraag ernaar bij een van onze verdeelpunten.


Geef een antwoord