Geplaatst op Geef een reactie

Studie: ‘Twee weken gebruik van groene propolis mildert rhinitis’

Eind augustus verscheen in Chinese Medicine, het officiële wetenschappelijke journal van de International Society for Chinese Medicine, een artikel onder de titel ‘Propolis: an update on its chemistry and pharmacological applications’, waarin een laatste stand van zaken opgemaakt werd van de kennis omtrent de chemische elementen in propolis en de farmacologische toepassingen ervan. De onderzoekers maakten daarbij een round-up van gezondheidseffecten van de inmiddels meer dan 300 (!) chemische elementen die in propolis gevonden zijn (and counting, onderzoeken vinden nog altijd nieuwe elementen, nvdr).

Rhinitis, (niet zo’n) banale kwaal?

De onderzoekers brachten ook updates over de vastgestelde gezondheidsvoordelen. Zo ging het ook over de vrij courante aandoening rhinitis. Dat is een vorm van sinusitis die gekenmerkt wordt door neusverstopping, snot- en slijmvorming en niezen als gevolg van bacteriële of virale infecties. Het lijkt een vrij banaal gezondheidsprobleem, maar wel een dat wereldwijd het werk, het onderwijs, de slaap en het sociale leven van mensen beïnvloedt.

De onderzoekers wezen op recente bevindingen die aantonen dat Braziliaanse propolis nuttig blijkt bij het voorkomen en verlichten van de symptomen van allergische rhinitis door de vermindering van de afgifte van histamine. Uit de studie bleek dat een eenmalige toediening van 1 g/kg propolis niet effectief was om de door antigenen veroorzaakte neusirritatie en niezen te milderen, maar er werd wel een aanzienlijke verbetering beschreven na ononderbroken toediening gedurende twee weken bij die dosis.

Tip: bescherming aan de neusgaten

Een tip die we overigens vaak aan onze klanten geven in tijden van verkoudheden of virussen, is om regelmatig met de vingertop wat propolis (bij voorkeur de 70 %) in de neus aan te brengen, aanvullend op de gewone klassieke inname met een glaasje vruchtensap.


Interesse in onze propolisproducten?

Bestel hier groene propolis (extract 30 %).

Bestel hier groene propolis (extract 70 %).

Bestel hier groene propolis (extract 30 %, alcoholvrij, helder oplosbaar).

Bestel hier groene propolis (zachte capsules, 375 mg).

Bestel hier groene propolis (tabletten, 700 mg).

Bestel hier natuursiroop met groene propolis.

Of vraag ernaar bij een van onze verdeelpunten.


Geef een antwoord