Geplaatst op Geef een reactie

Koop groene propolis bij de heilzame drievuldigheid van Poperinge

Evelien Top van Apotheek Ameloot in Poperinge

Al sinds 1796 is apotheek Ameloot een baken van gezondheidszorg op de Grote Markt van Poperinge. Niet altijd onder die naam, maar je leest het wel goed: vandaag zijn Eveliene Top en haar team de dertiende generatie die hier een apotheek runnen. 

‘Dat komt omdat Poperinge toentertijd een belangrijk handelscentrum was met een vrijdagmarkt, en ook de Vleterbeek hier nog stroomde. Er was hier veel bedrijvigheid. En waar bedrijvigheid is, is gezondheidszorg nodig’, vertelt Evelien Top, die de apotheek nu al tien jaar runt. 

Sterk in vraag: natuurproducten zonder bijwerkingen

Tien jaar is niet veel in de lange geschiedenis van de apotheek, maar toch is er sindsdien al veel veranderd in het consumentengedrag, weet Eveliene Top ons te vertellen: ‘Toen ik hier begon, vroegen klanten voor een verkoudheid of een andere kwaal resoluut naar een paardenmiddel. Iets strafs, zodat het rap over zou zijn. Dat is eigenlijk bijna helemaal omgeslagen: mensen zijn nu op zoek naar iets zachters, natuurlijkers, met minder bijwerkingen en het mag weleens een dag langer duren voor ze er vanaf zijn. Ze zoeken nu nadrukkelijk naar iets anders dan antibiotica of cortisone of willen uitdrukkelijk geen chemische producten.’

Vroeger kwamen mensen resoluut om een paardenmiddel vragen tegen een verkoudheid. Vandaag is dat net omgekeerd: ze zijn nu op zoek naar iets zachters, natuurlijkers, met minder bijwerkingen.

Hoera! Natuursiroop met groene propolis voor kinderen

In welke vorm groene propolis innemen?
Groene propolis: supplementen in verschillende vormen.

De natuurproducten van Caere Natura passen perfect in dat plaatje, en Eveliene Top biedt ze dan ook aan. ‘Maar dat deed ik eigenlijk al van in mijn begindagen, toen er nog maar een handvol believers was die de producten kenden van toen acupuncturist Lieve Vercaemer, zaakvoerster van Caere Natura, nog een praktijk had in Poperinge. Lieve was kort daarvoor met haar praktijk naar Kortrijk getrokken en zo kon ik hier in Poperinge de producten toch blijven aanbieden aan haar klanten die de producten zo genegen waren. Ondertussen, door de jaren heen, is de aandacht voor dit soort parafarmaceutische producten dus alleen maar blijven groeien, met het uiterst populaire groene propolis voorop. Dat er ondertussen ook een natuursiroop met groene propolis in het gamma is bijgekomen, juich ik alleen maar toe: ideaal voor kinderen.’

Gezondheid shoppen in beleveniswinkel Odevie

De trendverandering in de vraag van de klanten werd overigens zo opvallend, dat Eveliene Top heil zag in een tweede vestiging die volledig de kaart trok van de bio- en natuurproducten en de parafarmacie. Zeg maar alle aanvullende gezondheidsgerelateerde producten waar niet noodzakelijk een voorschrift voor nodig is. Dat werd natuurhuis Odevie, nu al meer dan een jaar open aan de overkant op de Grote Markt. ‘Ik noem het echt een belevingswinkel, een warm nest waar je gezondheid kunt komen shoppen. De insteek is helemaal anders dan in de apotheek. In Odevie komen mensen niet haastig met een doktersbriefje hun product afhalen, maar lopen ze langs om hun problemen of kwalen te bespreken. Ze kunnen hier advies inwinnen over hoe ze gezonder kunnen leven, eten, beter slapen, zich fitter voelen. We stellen in Odevie inmiddels drie deeltijdse krachten te werk die zeer beslagen zijn in de wereld van de kruiden, planten en fytologie en het is echt het succesverhaal aan het worden zoals ik het aanvoelde’, vertelt Evelien Top niet zonder enige tevredenheid. ‘Mag ik wel nog even beklemtonen dat onze winkel niets van doen heeft met homeopathie. Veel mensen gooien dat allemaal op een hoop, maar homeopathie is nog een totaal andere benadering, waar ik zelf helemaal niet in geloof.’ Mocht je er nog aan twijfelen: uiteraard zijn in Odevie ook de extracten van groene propolis, zoethout, granaatappel of waterkers van Caere Natura verkrijgbaar. A match made in heaven! 

Groene propolis tegen schimmelnagel

Geen twee zonder drie: in het pand naast apotheek Ameloot baat Eveliene Top ook de podologische schoenenwinkel Postillion uit. ‘Daar is ook een geschoolde podologe aan de slag en ze is helemaal gewonnen voor groene propolis als middel om schimmelnagels te bestrijden. Dus bieden we daar ook de producten van Caere Natura aan’, sluit Evelien Top af. 

Vandaar: de heilzame drievuldigheid uit de titel? Wie in regio Poperinge met een kwaaltje worstelt, weet waar terecht.


Wil je groene propolis of de andere natuurproducten van Caere Natura kopen in regio Poperinge?
°°° Apotheek Ameloot, Grote Markt 23, 8970 Poperinge | 057 33 35 55 | info@apotheekameloot.be | www.apotheekameloot.be
°°° Odevie, Grote Markt 18, 8970 Poperinge | 057 37 77 40 | info@odeviepoperinge.be | www.odeviepoperinge.be
°°° Schoenenwinkel Postillion, Grote Markt 24, Poperinge | 057 37 77 01 | info@postillion.be | www.postillion.be


Geef een antwoord