Geplaatst op Geef een reactie

‘Klanten die naar de groene propolis van Caere Natura overschakelen, veranderen nooit meer terug naar de gewone propolis’

groene propolis West-Vlaanderen

Nog geen twintig (20!) lentes jong was Veerle Naessens toen ze zo’n dertig jaar geleden haar eigen natuurwinkeltje opende in het West-Vlaamse Wielsbeke. Vandaag bevindt natuurhuis ’t Biotiekje zich nog altijd op hetzelfde adres, weliswaar met een aanbod dat inmiddels verdubbeld is. 

Een gepassioneerde herboriste

Hoe kwam een jong meisje erop om in die tijd in het hartje van West-Vlaanderen een biowinkel te beginnen? ‘Ik was inderdaad wel een beetje de vreemde eend in de bijt’, lacht Veerle Naessens. ‘Van thuis uit heb ik het niet meegekregen, niemand bij ons was daar mee bezig. Maar zelf heb ik intoleranties en ik vroeg me als jong meisje af waarom ik  geregeld buikpijn had. Ik ben dan gewoon zelf op zoek gegaan en steeds meer geïnteresseerd geraakt in de oplossingen die de natuur ons te bieden heeft. Ik koos ervoor om vegetariër te worden. Al vroeg heb ik ook een opleiding herborist gevolgd en mocht ik een jaar stage volgen bij een natuurwinkel in Deinze. Ik was zo gepassioneerd dat ik me zelfs tijdens het sluitingsuur over de middag verder verdiepte in alles waar de mensen naar op zoek waren. Op mijn negentiende wist ik zo al wat ik nodig had om mijn eigen winkel op te starten.’

Groene propolis wint het van gewone propolis

De producten van Caere Natura waren er in die prille begindagen nog niet. Toen ze zes à zeven jaar geleden de kans kreeg om onze natuurextracten te verdelen, was ze meteen enthousiast. ‘Ik kende Lieve van haar acupunctuurpraktijk, waar ze initieel de inmiddels bekende extracten van groene propolis, zoethout of waterkers voorstelde. Veel klanten die hier bij mij over de vloer kwamen, waren patiënten van Lieve. Ze vroegen dan of ze de groene propolis of de andere extracten ook bij mij konden kopen. Ik heb Caere Natura meteen in mijn aanbod opgenomen.  Andere klanten die van gewone naar groene propolis overgeschakeld zijn, blijven het product tot op vandaag trouw, hoewel het iets duurder is.’

Gisteren heb ik nog iemand op weg kunnen helpen met de alcoholvrije, helder oplosbare variant van groene propolis. Dat doe ik nog altijd met evenveel passie als toen ik begon.

Klanten doorheen deze moeilijke tijden loodsen met gezonde tips

Het zijn moeilijke tijden  maar eigenlijk is de boodschap die een natuurwinkel uitdraagt meer aan de orde dan ooit, niet? ‘Ik haal enorm veel voldoening uit deze periode. Weliswaar met een mondmasker aan en met een plexiglas tussen mij en de klanten, maar ik heb het gevoel dat ik heel wat mensen door deze onzekere tijden kan loodsen met tips voor een betere immuniteit, weerstand en gezondheid. Mensen voelen zich niet goed in hun vel. Als ik hen dan met mijn adviezen en producten kan helpen, voel ik weer de passie die ik altijd gehad heb. Gisteren heb ik nog iemand op weg kunnen helpen met de alcoholvrije, helder oplosbare variant van groene propolis. Die neem ik trouwens zelf ook, vanwege mijn alcoholintolerantie’, sluit Veerle af.

Op de volgende dertig jaar, Veerle.


Groene propolis of de andere producten van Caere Natura kopen in regio Wielsbeke?

°°° Natuurhuis ’t Biotiekje, Baron van der Bruggenlaan 23, 8710 Wielsbeke, 056 66 31 64info@biotiekje.be, www.biotiekje.be
°°° Volg de Facebookpagina van natuurhuis ’t Biotiekje.
°°° Voor een lijst van onze andere verdeelpunten, klik hier.


Geef een antwoord